Kolopot - ni slike

Panoramska pot (K)

Dolžina: 38,07 km

Čas: 1 -2 h

Zahtevnost: srednja

Podlaga: cesta, makedam

POT: CANKOVA – KOROVCI – GERLINCI – FIKŠINCI – NUSKOVA – SOTINA – KUZMA – GRAD – MOTOVILCI – DOMAJINCI – TOPOLOVCI – CANKOVA

 

 

 

OPIS POTI:

Na Panoramsko pot se odpravimo iz kraja Cankova. Že takoj na začetku se začnemo rahlo vzpenjati do Korovcev, sledi pa še malo bolj zahteven vzpon do kraja Gerlinci. Ko se odpočijemo, nadaljujemo pot po cesti med vinogradi ter uživamo v prelepi okolici.

Skozi Fikšince, Nuskove ter nato desno do Rogašovcev. Zavijemo levo in naravnost vse do Sotine. Kolesarimo naprej mimo mejnega prehoda in desno do kraja Kuzma in nato vasi Grad. Če želimo se lahko po gozdni poti podamo še do gradu, ki se smatra za največje srednjeveško grajsko poslopje v Sloveniji.

Podamo se naprej po robu cestišča do Belega Križa, desno do Motovilcev in nato levo. Kmalu pridemo do Ledavskega jezera, kjer naredimo krajši postanek, ter se sprehodimo po obali jezera in razgledamo po bližnji okolici.

Nadaljujemo pot skozi vasi Domajinci in Topolovci in zavijemo desno. Pri glavni cesti zavijemo levo, še nekajkrat zavrtimo pedala in že pridemo nazaj v kraj Cankova.

Pot poteka skoraj v celoti po cestah, večinoma bolj malo prometnih, kar pa seveda ne pomeni, da nam ni treba voziti skrajno previdno po robu cestišč. Vmes najdemo kar nekaj razglednih točk ter seveda Ledavsko jezero.

 

Pot je predstavljena na podlagi poti s številko 4 – Panoramska pot, najdene v  Kolesarske – panoramske poti po Goričkem (založila: Razvojna agencija Sinergija).
ZEMLJEVIDGALERIJA
 

 

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>