Obvodna kolesarska pot

Obvodna kolesarska pot

Dolžina: 13,31 km

Čas: 0 – 1 h

Zahtevnost: lahka

Podlaga: kolesarska steza, cesta

KOLESARSKA POT: FUŽINE – ŠTEPANJSKO NASELJE – KODELJEVO – CENTER – ŠPICA (PRULE)

 

 

 

OPIS KOLESARSKE POTI:

Obvodna kolesarska pot je prva od štirih načrtovanih tematskih kolesarskih poti v Ljubljani. Poteka večinoma vzdolžno z reko Ljubljanico od Fužinskega gradu, pa do Špice (Prule) in po drugi strani Ljubljanice nazaj.

Obvodna pot se prične v Fužinah pri gradu. Zapeljemo čez most (reka Ljubljanica) in nato desno skozi Štepanjsko naselje ter Kodeljevo. Na koncu Poljanske ceste zavijemo levo na Roško cesto ter vozimo po kolesarski stezi. Sledimo oznakam poti in že kmalu smo na Prulah – Špici.

Zavijemo desno proti Krakovem in nato v center našega glavnega mesta Ljubljane. Kolesarimo tik ob Ljubljanici po Petkovškovem in naprej po Šuštarjevem nabrežju. Prečkamo Ljubljanico (Materinski most) in nadaljujemo vožnjo naravnost vse do Štepanjskega naselja. Še enkrat prečkamo Ljubljanico, skozi Fužine in že smo na začetku naše poti, pri Fužinskem gradu.

Ravninska ter lahkotna Obvodna pot je primerna tudi za nedeljski družinski kolesarski izlet z otroki. Pot je v celoti lepo označena s tablami.

 

ZEMLJEVIDGALERIJA
 

PRENOS PDF DATOTEKE

 

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>