O portalu

Ideja za spletni portal kolesarskih poti po Sloveniji se je porodila že leta 2013, leto kasneje pa nam ga je končno uspelo zagnati.
Spletni portal Kolopot je namenjen vsem rekreativnim in »nedeljskim« kolesarjem ter tudi tistim, ki kolo in kolesarjenje šele dobro spoznavajo.

Glavni cilj portala je vsem rekreativnim kolesarjem zagotoviti informacije in ponuditi navdih kam iti s kolesom, uživati v naravi ter spoznavati nove kraje po Sloveniji. Predvsem želimo na enem mestu uporabnikom ponuditi seznam čim večih rekreativnih kolesarskih poti (označenih in neoznačenih) ter seznam zanimivih izletniških destinacij. Hkrati pa želimo uporabnikom podati tudi vse relativne informacije o posameznih poteh in destinacijah, kot so:

  • dolžina poti
  • zahtevnost poti
  • podlaga poti (kolesarska steza, cesta, makedam)
  • čimbolj podroben opis same poti z zemljevidom
  • seznam zanimivosti in znamenitosti na posameznih poteh
  • slikovni material (same poti, označb, znamenitosti in zanimivosti na/ob poti)
  • in/ali kratek povzetek poti v obliki video posnetka
  • povezave do dodatnih vsebin relevantnih s posameznimi potmi

Skratka želimo uporabnikom ter gostom portala ponuditi čim bolj podroben seznam kolesarskih poti in izletniških destinacij, ter jim ponuditi nove ideje za izlet, ko sami ne vedo kam bi šli.

Dolgoročno je naša želja portal širiti in izboljševati skupaj s samimi uporabniki, zato vabimo vse, ki želite sodelovati pri projektu in z drugimi deliti vaše že prekolesarjene poti, da nas kontaktirate. Prav tako pa bomo veseli vseh nasvetov, pripomb in želja za izboljšavo samega portala.

 

 

KOLOPOT “TEAM”

Grega Puhar

Rojen maja 1983 v Ljubljani. Rekreativno sem začel kolesariti dokaj pozno, šele leta 2009. Po parih samostojnih kolesarskih izletih, me je kolesarjenje dobesedno »zagrabilo«. Začel sem seveda, tako kot je pravilno, na začetku. Najprej 5km, potem 10km in nato postopoma vedno več. V naslednjih štirih letih sem svojo kondicijo kar precej dvignil in mi je uspelo tudi že nekajkrat prevoziti »100-ko«. Vem, da boste nekateri rekli, to pa ja ni noben poseben dosežek… Osebno pa moram reči, da sem na ta dosežek kar ponosen (imam namreč določene zdravstvene težave, prirojene že od rojstva). Skratka dejstvo je, da rad kolesarim ter spoznavam nove kraje po Sloveniji in občasno tudi v tujini (Avstrija, Italija, …), kolikor mi pač zdravje in čas dopuščata.

Celotna zamisel za ta spletni portal, se mi je v glavi razvijala že nekaj časa. Moram priznati, da sta  glavna »krivca«, ki sta mi podala idejno zasnovo, bila moja starša. Vsakič, ko sta našla čas in željo iti kam s kolesom (na žalost je to le par krat na leto), sta me spraševala, kje je kakšna lahka, lepa, kratka kolesarska tura primerna za njune zmogljivosti. In ravno to je glavni cilj spletnega portala Kolopot – na čimbolj preprost način, na enem mestu, vsem rekreativnim kolesarjem ponuditi vse potrebne informacije o zanimivih izletniških točkah ter kolesarskih poteh, označenih in neoznačenih! Zraven pa ponuditi tudi vse dodatne informacije, ki jih na kolesarskih izletih potrebujejo – gostinska ponudba, prenočišča, splošni kolesarski nasveti, ipd…

V  preostanku prostega časa, ko ne sedim na kolesu (oz. sobnem kolesu), se rad ukvarjam tudi z drugimi športi. Med letom s prijatelji igramo odbojko 2x tedensko (poleti odbojko na mivki), občasno pa tudi primem za badminton ali ping pong (namizni tenis) lopar. Pozimi, pa če je le možnost, iz omare izbrskam »pancarje« in smuči ter se podam na kakšno bližnje smučišče. Šport mi na splošno kar precej pomeni, saj drugače večino časa presedim pred računalnikom. Po poklicu sem inženir multimedijev in imam lastno podjetje Multisplet, multimedijske storitve, Grega Puhar s.p. . Ukvarjam se z izdelavo spletnih strani in aplikacij, preprostimi animacijami, oglasnimi pasicami (banner-ji), video montažo in še s čim.

 

Rok Britovšek