Na_blejsko_kremsnito

Na blejsko “kremšnito” (iz Ljubljane)

Dolžina: 56,2 km

Čas: 2 – 3  h

Zahtevnost: zahtevna

Podlaga: kolesarska steza, cesta

POT: BEŽIGRAD – JEŽICA – SAVLJE – KLEČE – VIŽMARJE – TACEN – VIKRČE – SMLEDNIK – VALBURGA – TRBOJE – PREBAČEVO – HRASTJE – KRANJ – ZLATO POLJE – NAKLO – BISTRICA – PODBREŽJE – SREDNJA VAS – LJUBNO – DOBRO POLJE – ČRNIVEC – RADOVLJICA – LESCE – BLED

 

 

OPIS POTI:

Malo daljša in precej zahtevna kolesarska tura, predvsem v primeru, da želimo v enem dnevu s kolesom tudi nazaj v Ljubljano (skupaj približno 110 km), ni ravno primerna za kolesarje začetnike in tiste s slabo kondicijo. Pot večinoma vodi po cestah (nekatere bolj prometne kot druge), vmes pa je tudi kar nekaj vzponov ter spustov.

Izpred Gospodarskega razstavišča v Ljubljani, se po kolesarski stezi ob Dunajski cesti, odpravimo proti Črnučam. Čez Severno obvoznico in malo pred Ježico (pred klancem navzdol) zavijemo levo v Savlje. Naravnost skozi Kleče in v Vižmarje. Nadaljujemo po kolesarski stezi v Tacen, čez most (reka Sava) in zavijemo levo na Kajakaško cesto, vse do Vikrč.

Od tukaj naprej sledimo označeni kolesarski poti L037: Vikrče – Trboje. Skozi Smlednik in Valburgo, vse do Trboj, kjer se pot L037 tudi konča.

Nadaljujemo pot po robu cestišča naravnost, skozi Prebačevo, Hrastje in nato končno prispemo v Kranj. Prečkamo obvoznico ter previdno kolesarimo skozi center Kranja. Mimo gimnazije Kranj in nato v krožišču zavijemo levo (2.izhod) ter naravnost. V Zlatem Polju se previdno priključimo na glavno cesto in se podamo naprej v Polico in mimo Naklega. V Bistrici za mostom (reka Tržiška Bistrica) prvo zavijemo levo, strmo navzgor na Dolenjo vas (izognemo se daljšemu vzponu po glavni cesti) in naprej v Srednjo vas.

Mimo Dobrega polja, čez avtocesto in v Črnivec. Še zmeraj kolesarimo po robu cestišča glavne ceste, zato previdnost ni odveč. Še enkrat prečkamo avtocesto in prispemo v Radovljico. Skozi center in naprej skozi Lesce. Zavijemo levo, sledi krajši spust mimo izvoza za kamp Šobec, nato še zadnji lahkoten vzpon in že smo na Bledu.

Ostane nam le še spust do jezera in izbira lokala, kjer si privoščimo kakšno osvežilno pijačo ter seveda težko zasluženo in pričakovano »kremšnito«.

ZEMLJEVIDGALERIJA
 

 

 

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>