Ljubljana-Arboretum

Ljubljana – Arboretum (Volčji potok)

Dolžina: 20 km

Čas: 0 – 1 h

Zahtevnost: lahka

Podlaga: kolesarska steza, cesta, cca. 100m makedam

POT: BEŽIGRAD – ČRNUČE – TRZIN – DOMŽALE – VIR (PRI DOMŽALAH) – KOLIČEVO – RADOMLJE – VOLČJI POTOK

 

 

 

 

OPIS POTI:

Start je pri Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Po Dunajski cesti peljemo proti Črnučam, čez obvoznico in Ježico. Ko pridemo čez železniško progo na krožišču desno (1.izhod), čez most in nadaljujemo po Dunajski cesti skozi zgornje Črnuče. Prečkamo obvoznico in takoj zavijemo levo za bencinsko črpalko, po kolesarski stezi. Še enkrat prečkamo obvoznico, zavijemo desno in smo v industrijski coni Trzin.

Po glavni cesti naravnost, mimo piramide (na naši levi strani) do konca in pri podjetju Kalcer naravnost po makedamu (cca. 100m makedama), pridemo v Trzin. Na krožnem desno (1.izhod) in nato na križišču levo, naravnost do konca, čez cesto in desno po kolesarski stezi. Zopet prečkamo obvoznico in zavijemo levo v Depalo vas. Vozimo po cesti vzporedni z glavno, ki je zelo prometna.

Pred bencinsko črpalko zavijemo desno proti centru Domžal. Čez železnico in na glavnem semaforiziranem križišču levo mimo trgovskega centra Vele Domžale. Na križišču desno, naravnost do glavne ceste, desno in po kolesarski stezi ob glavni cesti do Vira (pri Domžalah). Pri Tosami zavijemo levo, mimo tovarne Helios, skozi Količevo naravnost po cesti. Ko pridemo do krožišča, ga prečkamo in nato zagonimo še zadnje kilometre, čez Radomlje do kraja Volčji potok.
Na desni strani ob cesti zagledamo veliko parkirišče in že smo na cilju, pri Arboretumu Volčji potok.

Lahkotna kolesarska tura do prelepega parka, kjer si lahko ljubitelji rož »napasejo« oči. Pot je v celoti asfaltirana z izjemo cca. 100 m poti med industrijsko cono Trzin in Trzinom.

 

ZEMLJEVIDGALERIJA

PRENOS PDF DATOTEKE

 

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>