Kolesarska_pot_Radovna

Kolesarska pot Radovna

Dolžina: 13,1 km

Čas: 0 – 1 h

Zahtevnost: lahka

Podlaga: cesta, makedam

KOLESARSKA POT: KRNICA – ZGORNJA RADOVNA

 

 

 

 

OPIS KOLESARSKE POTI:

Kolesarska pot Radovna je prva tovrstna pot v Triglavskem narodnem parku. Namen poti je prikaz znamenitosti doline in vzpodbujanje ljudi k aktivnemu življenju ter doživljanju narave.

Kot nam že samo ime poti pove, je speljana po dolini Radovne, od Krnice pri Zgornjih Gorjah do Zgornje Radovne in se smatra za najboljšo kolesarsko povezavo med Bledom in Mojstrano.

Kolesarska pot Radovna poteka na začetku po asfaltirani cesti, naprej pa po makedamski cesti skozi dolino. Večinoma je ravninska, edinemu malo večjemu in zahtevnejšemu vzponu na koncu, se lahko izognemo z vožnjo po lažji različici poti. V Zgornji Radovni se pot konča (pri etnografskem muzeju Pocarjeve domačije) in se priključi tamkajšnji kulturni poti.

kolo_sreckoSkozi celotno traso so postavljene informacijske table z oznakami in opisi zanimivosti, ki si jih lahko ob poti pogledamo. Pot pa ima tudi svoj znak – kolo srečko, ki predstavlja sončno kolo, za katerega so domačini verjeli, da prinaša srečo.

 

 

ZEMLJEVIDGALERIJA

 

 

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>