Kolesarska Pot ob Savi

Kolesarska Pot ob Savi

Dolžina: 4,59 km

Čas: 0 – 1 h

Zahtevnost: lahka

Podlaga: makedam

KOLESARSKA POT: JEŽICA – STOŽICE – TOMAČEVO – ŠMARTNO OB SAVI

 

 

 

 

OPIS KOLESARSKE POTI:
Kolesarska Pot ob Savi in njen razvoj: Leta 2014, v mesecu oktobru, so v našem glavnem mestu uradno odprli del nove kolesarske in sprehajalne poti poimenovane: Pot ob Savi. Zaenkrat je v celoti urejena med Ježico (teniška igrišča ob Obvozni cesti) in Šmartnem pri Savi. V prihodnosti naj bi jo uredili do Tacna (pri kajakaškem centru) in na drugo stran, vse do Sneberij.

Pot ob Savi je v celoti makedamska, vendar povsem primerna tudi za vožnjo s kolesi. Speljana je tik ob reki Savi, skozi Ježico, mimo Hipodroma Stožice, pod tomačevskim mostom (črnuška obvoznica) in do Šmartnega pri Savi. Pot je lepo označena (tako da ni bojazni, da bi kam zašli), zvečer pa osvetljena s svetilkami na sončno energijo. Ob poti najdemo tudi telovadno opremo, piknik prostore, in urejeno igrišče za naše najmlajše. Prav tako ne manjka niti počivališč s klopcami in občasnimi fontanami s pitno vodo.

Kolesarska in sprehajalna pot ob Savi je prijetna, lepo urejena in dovolj široka za vse. Povsem primerna je tudi za družinske sprehode z otroki ali našimi štirinožnimi prijatelji.

ZEMLJEVIDGALERIJA

PRENOS PDF DATOTEKE

 

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>