Kolesarska pot Most na Soči - Bovec

Most na Soči – Bovec

Dolžina: 43,51  km

Čas: 2 – 3 h

Zahtevnost: zahtevna

Podlaga: cesta

KOLESARSKA POT: MOST NA SOČI – TOLMIN – VOLARJE – KAMNO – LADRA – KOBARID – TRNOVO – SRPENICA – ŽAGA – ČEZSOČA – BOVEC

 

 

 

OPIS KOLESARSKE POTI:

Kolesarsko pot Most na Soči – Bovec pričnemo v kraju Most na Soči na parkirišču nasproti čolnarne na reki Soči. S parkirišča zavijemo desno proti Tolminu ter previdno kolesarimo po robu cestišča glavne ceste. V Tolminu malo za bencinsko črpalko v križišču zavijemo desno z glavne ceste. V naslednjem križišču se držimo levo (cerkev je na naši desni) ter nadaljujemo vožnjo po malo prometni cesti.

Skozi kraje Volarje, Kamno in Ladra. Cesta je asfaltirana, malo prometna, z rahlimi vzponi in spusti, občasno se nam odpre pogled na reko Sočo na levi strani. Iz Ladre nadaljujemo pot proti Kobaridu. Zavijemo levo čez most (Soča) in še enkrat levo ter navzgor do Muzeja sirarstva v Kobaridu, kjer nato zavijemo desno. Peljemo skozi podvoz in nato ostro desno do glavne ceste.

Tukaj se naša pot nadaljuje po glavni, bolj prometni cesti, zato previdnost pri vožnji ni odveč. Cesta se vzpenja in vzpenja, mi pa vztrajno poganjamo pedala. Ob cesti so občasna postajališča, kjer si lahko na kratko oddahnemo in naberemo novih moči, če pa imamo srečo se nam ponudi tudi prelep razgled na dolino in reko Sočo.

Prispemo v kraj Trnovo in nadaljujemo naprej. Sledi kraj Srpenica in nato Žaga, kjer v križišču zavijemo desno, še vedno po glavni cesti. Ko pridemo do parkirišča pri sotočju rek Soče in Boka, zavijemo dol z glavne ceste, desno čez most in nato takoj levo. Sicer bi našo pot lahko nadaljevali po glavni cesti naprej vse do Bovca, vendar je vožnja bolj prijetna po malo prometni cesti tik zraven reke Soče.

Nadaljujemo vožnjo po mirni cesti do kraja Čezsoča, občasno srečamo le kakšnega sprehajalca ali tekača. V križišču zavijemo levo, mimo kampa in čez most. Sledi še zadnji vzpon in odpre se nam pogled na Bovec. Zapeljemo spet na glavno cesto, mimo še enega kampa, pri trgovini levo in že smo v samem središču Bovca, naše destinacije.

Kolesarska pot Most na Soči – Bovec ni ravno primerna za vsakogar, saj se ves čas vzpenja in spušča, včasih bolj, včasih manj. Naš trud je vsekakor poplačan z občasnimi prelepimi razgledi na dolino Soče. Fotoaparat sodi k obvezni opremi na tem kolesarskem izletu.

ZEMLJEVIDGALERIJA
 

PRENOS PDF DATOTEKE

 

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>