Kolesarska pot L037 Vikrče - Trboje

L037: Vikrče – Trboje

Dolžina: 8,72 km

Čas: 0 – 1 h

Zahtevnost: lahka

Podlaga: cesta

KOLESARSKA POT: VIKRČE – ZAVRH POD ŠMARNO GORO – SMLEDNIK – VALBURGA – TRBOJE

 

 

 

 

OPIS KOLESARSKE POTI:

Kolesarska pot L037 se začne v Vikrčah v križišču kjer se cesta odcepi proti Spodnjim Pirničam, mi pa se podamo nravnost proti Zavrhu pod Šmarno Goro. Vozimo po robu cestišča, mimo Cluba Lipa ter nato mimo golf igrišča na Smledniku. Tu nas pričaka rahel vzpon mimo igrišča in nato spust v Smlednik. Ves čas se previdno vozimo po glavni cesti, ki pa večinoma ni preveč prometna. Iz Smlednika nadaljujemo vožnjo naravnost skozi kraj Valburga. Kmalu se naselje konča in vozimo med polji in travniki, še zmeraj po asfaltirani cesti. Sledimo cesti naravnost vse do kraja Trboje, do kamor je kolesarska pot L037 speljana.

Celotna trasa Kolesarske poti L037: Vikrče – Trboje poteka po cestah (kolesarskih stez tukaj ni), ki pa večinoma niso preveč prometne (vendar previdnost pri vožnji vseeno ni odveč). Pot je prijetna in nezahtevna.

 

ZEMLJEVIDGALERIJA

PRENOS PDF DATOTEKE

 

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>