Kolesarska pot Ljubljana - Iški Vintgar

Ljubljana – Iški Vintgar

Dolžina: 19,90 km

Čas: 0 – 1 h

Zahtevnost: lahka

Podlaga: kolesarska steza, cesta

KOLESARSKA POT: BEŽIGRAD – PRULE – ILOVICA – IG – STAJE – IŠKA VAS – IŠKA- IŠKI VINTGAR

 

 

 

OPIS KOLESARSKE POTI:

Kolesarska pot Ljubljana – Iški Vintgar: Izpred Gospodarskega razstavišča zavijemo levo na Vilharjevo cesto. Mimo Pionirskega doma (na levi) in nato mimo Župančičeve jame, do križišča s Topniško ulico. Zavijemo desno ter previdno vozimo po robu cestišča skozi podvoz pod železniško progo, sledimo cesti, ter nato v križišču levo na Njegoševo cesto, kjer se spet začne kolesarska steza. Po Njegoševi cesti kar naravnost mimo Urgence (na levi), ter do novega Fabianijevega mosta. Tukaj je kolesarska steza in pešpot speljana po drugem mostu, pod avtomobilskim. Sledimo oznakam za kolesarsko stezo. Ko pridemo na drugo stran Ljubljanice, nadaljujemo pot naravnost po kolesarski stezi ob Roški cesti. Steza zavije na levo stran ceste in nato malo pred glavnim križiščem zavije kolesarska steza levo navzdol pred stanovanjsko hišo. Nadaljujemo pot naravnost po cesti mimo Botaničnega vrta (na levi). Kmalu se spet začne kolesarska steza. Od tukaj naprej pogumno zasučemo pedala po Ižanski cesti, skozi naravnost. Vožnja kmalu postane dolgočasna. Približno na polovici Ižanske ceste se cestišče zoži in se kolesarska steza konča. Naprej vozimo previdno po robu cestišča.

Končno pridemo do Iga, kjer v krožišču zavijemo desno (1. izhod). Vozimo naravnost po cesti in kmalu pridemo do križišča, kjer nas tabla opozori, da je za Iški Vintgar potrebno zaviti levo. Skozi Iško vas in naprej. Cesta je tukaj na odsekih zelo slaba (luknje in razpoke), zatorej kolesarimo previdno, da ne pride do kakšnih nezgod. Kaj kmalu se nato začnejo ob cesti pojavljati raznolike počitniške hišice in domovi, ter po slabem kilometru prispemo na cilj v Iški Vintgar.

Tura je prijetna, ne preveč dolga, ter v celoti ravninska. Previdni moramo biti predvsem na Ižanski cesti, ki je precej prometna, sploh na tistem odseku kjer ni več kolesarske steze.

ZEMLJEVIDGALERIJA
 

PRENOS PDF DATOTEKE

 

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>