Gradisko_jezero.01

Gradiško jezero

Blizu Ljubljane v kraju Gradišče pri Lukovici, se nahaja lepo  umetno zajezeno jezero – Gradiško jezero. Jezero je prijetna destinacija za nedeljski družinski izlet.

Okoli celotnega jezera je speljana makedamska pot, namenjena sprehajalcem, rekreativcem in občasnim kolesarjem. Pot dolga 4,2 km je ravninska z občasnimi lahkotnimi vzponi,  na nekaterih predelih je pot speljana čisto ob jezeru, večinoma pa malo po notranjosti gozda. Vsako leto po poti poteka tudi organizirani maraton za vse ljubitelje teka.

V jezeru je drstišče rib, možen je tudi ribolov, seveda z urejenimi dovoljenji. Med drugim pa v Gradiškem jezeru najdemo tudi labode in race in veliko ptic. Vožnja s čolni po jezeru ni dovoljena.

Na parkirišču pred jezerom je tudi okrepčevalnica s pogledom na jezero, ki pa je žal odprta le ob lepem sončnem vremenu.

Gradiško jezero je prijetna izletniška točka blizu Ljubljane. Pot okoli jezera nam nudi lep, lahkoten sprehod (cca. 1 ura), pogrešamo pa predvsem kakšno klopco več ob poti  za kratek oddih med sprehodom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>