DSC04967

D-2 : Odsek Mojstrana – Rateče

Dolžina: 20,97 km (36,39 km Belopeška jezer in Trbiž)

Čas: 1 – 2 h

Zahtevnost: lahka

Podlaga: kolesarska steza, cesta

POT: MOJSTRANA – GOZD MARTULJEK – KRANJSKA GORA – PODKOREN – RATEČE – TARVISIO (ITALIJA)

 

 

 

 

OPIS POTI:

Daljinska kolesarska pot D-2 poteka čez celotno Slovenijo ter tako povezuje državi Italijo in Hrvaško.

Odsek daljinske kolesarske poti D-2, ki je v celoti urejen ter ustrezno označen, poteka od Mojstrane do Rateč (meja Slovenija-Italija) oz. naprej v Italijo do kraja Trbiž (Trevisio).

Pot se prične v Mojstrani, kjer prečkamo most (Sava Dolinka) ter takoj zavijemo levo na cesto vzporedno z glavno zelo prometno cesto. V križišču kolesarska pot zavije levo in nato takoj desno. Skozi kraj Belca in naravnost vse do Gozda Martuljka.

Skozi Log in kmalu pridemo v Kranjsko goro. Prečkamo cesto, ki pelje proti jezeru Jasna in naprej na Vršič, peljemo naprej skozi center Kranjske gore (delno po cesti, delno po kolesarskih stezah) in nato mimo smučišč. Kolesarimo naprej mimo smučišča Podkoren. Končno prispemo v Rateče.

Tukaj lahko zavijemo levo ter se zapeljemo v Planico na ogled smučarske skakalnice velikanke (slab kilometer vožnje po cesti, rahel vzpon).

Nadaljujemo vožnjo naravnost po kolesarski stezi in kmalu pridemo do meje z Italijo. Meja med državama je označena z ločilnim kamnom, razvidna pa je tudi po talnih oznakah, saj ima Italija rumene črte na cesti in kolesarskih stezah, medtem ko so pri nas črte bele barve.

Če želimo lahko našo pot nadaljujemo naprej v Italijo do kraja Trbiž (Trevisio) ali pa vsaj do prelepih Belopeških jezer (Lago di Fusine). Obe poti sta lepo označeni ter urejeni, delno pa potekata tudi po cestah, ki pa večinoma niso prometne.
Kolesarska pot D-2, odsek Mojstrana – Rateče, je zelo lepo urejena in označena. Speljana je ločeno od cest, po stari železniški progi ter tako primerna tudi družinskemu kolesarjenju z otroki.

ZEMLJEVIDGALERIJA
 

PRENOS PDF DATOTEKE

 

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>