Čokolade in geli za kolesarje

Prehranski dodatki za kolesarje

Ponudba in izbira športne prehrane za kolesarje je velika. Kako prepoznati dobre produkte in na kaj biti pozoren ko se odločamo za nakup le teh. Športna prehrana kolesarjev je pestra in jo sestavlja vse od športnih pijač – poznanih kot izotoniki, do različnih beljakovin in aminokislin, vitaminov in mineralov, prehranskih dodatkov v obliki antioksidantov in adaptogenov.

Čokolade in geli za kolesarje

Čokolade in geli kot prehransko dopolnilo kolesarjev so okusen prigrizek in odličen nadomestek obroka ko smo na poti.
Beljakovinske ploščice različnih okusov (čokolada in ostali) so priročen nizko kalorični prigrizek ali dopolnilo k obroku.
Namenjene so aktivnim kolesarjem, ki potrebujejo visoko kakovostne beljakovine in ogljikove hidrate za optimalno delovanje mišic in vadbeno zmogljivost. Beljakovinske čokoladice lahko uporabljate tudi po kolesarskem treningu za hitrejšo regeneracijo mišic.
Geli se uporabljajo pred in med kolesarjenjem in so idealni tudi za ostale intenzivne športe kot so maraton, tek, nogomet, plavanje, hokej, rokomet, košarka, različni borilni športi ipd.
Geli vam dajo dodatno energijo in moč za lažje premagovanje naporov.

Preverite ponudbo čokolad in gelov za kolesarje ter povprašajte za nasvet izkušene prodajalce podjetja Fitnes Star.

Čokolade in gele lahko poizkusite osebno v trgovini Fitnes Star v BTC-ju, če pa ste svojo najljubšo beljakovinsko tablico že našli – jih lahko hitro in enostavno naročite preko spleta.

Čokolade in geli za kolesarje

Čokolade in geli za kolesarje

Prehrana kolesarja pred vadbo ali tekmovanjem je eden ključnih dejavnikov za dobro počutje in uspeh.
Slaba prehrana lahko kaj hitro povzroči različne nevšečnosti v obliki hipoglikemije, dehidracije, prebavnih motenj in posledično vpliva tudi na slabše performanse in dosežke. Če se pripravljate na aktivno kolesarjenje ali gorsko kolesarjenje oz. na kateri koli vzdržljivostni šport, vam svetujemo da pred vadbo telo pripravite, da bo imelo dovolj potrebne energije in hidracijo, da boste na vrhuncu svojih zmožnosti tako med rekreativnim kolesarjenjem kot tudi na dan tekmovanja.
Ne čakajte na dan tekme, da si ustvarite svoje rezerve glikogena in vode. Priporočljivo je da vsaj 3 dni pred dogodkom začnete vzpostavljati prehransko strategijo.
Bodisi z izdelki (npr. čokolade in geli za kolesarje), ki jih zaužijete, ali s prehransko strategijo, ki jo sprejmete, najpomembneje je, da vse skupaj testirate med treningi in ne čakate do samega tekmovanja.

Ključne besede: Čokolade in geli za kolesarjePrehranski dodatki za kolesarje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>