Cerkljanska_kolesarska_pot_4

Cerkljanska kolesarska pot 4 (K)

Dolžina: 10,32 km

Čas: 0 – 1 h

Zahtevnost: lahka

Podlaga: cesta, makedam

POT: CERKLJE NA GORENJSKEM – DVORJE – ČEŠNJEVEK – ANDERGAS – TRATA PRI VELESOVEM – VELESOVO – PRAPROTNA POLICA – VAŠCA – CERKLJE NA GORENJSKEM

 

 

 

OPIS POTI:

Štartamo v Cerkljah na Gorenjskem pri Turistično informacijskem centru. Po robu cestišča glavne ceste zapeljemo v smeri Krvavca in v križišču levo skozi Dvorje. Mimo gradu Strmol in v Češnjevek ter desno in po malo prometni cesti naravnost v Andergas.

Nadaljujemo skozi Trato pri Velesovem in nato desno do Velesovega, kjer pri gasilskem domu zavijemo levo. Vozimo po cesti med hišami, prečkamo križišče in nato nadaljujemo po makedamski poti med polji. Sledimo oznakam poti (modra tabla z oznako št. 4), skozi Praprotno Polico in nato Vašce.

Še nekajkrat zavrtimo pedala in že pridemo do glavne, bolj prometne ceste. Zavijemo levo in previdno vozimo po robu cestišča nazaj v Cerklje na Gorenjskem.

Pot je kratka, prijetna ter ravninska, z izjemo kratkega in lahkotnega vzpona v Andergas. Speljana je večinoma po malo prometnih asfaltiranih cestah in makedamskih poteh med polji.

ZEMLJEVIDGALERIJA

PRENOS PDF DATOTEKE

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>