Cerkljanska_kolesarska_pot_1

Cerkljanska kolesarska pot 1 (K)

Dolžina: 16,2 km

Čas: 0 – 1 h

Zahtevnost: lahka

Podlaga: cesta, makedam

POT: CERKLJE NA GORENJSKEM – DVORJE – PŠATA – POŽENIK – SMARTNO – GLINJE – LAHOVČE – VOPOVLJE – SPODNJI BRNIK – VAŠČA – CERKLJE NA GORENJSKEM

 

 

 

OPIS POTI:

Iz kraja Cerklje na gorenjskem je speljanih 6 lepo označenih in urejenih kolesarskih poti, ki nas popeljejo po vaseh in znamenitostih v okolici. Začetna točka vseh poti je v centru Cerklja, pri Turistično informativnem centru (TIC). Tam se nahaja tudi kolesarsko počivališče s tablo z zemljevidom vseh poti.

Na našo pot, s številko 1, se podamo po glavni cesti proti jugu in nato kmalu zavijemo levo (pred zdravstvenim domom). V križišču še enkrat zavijemo levo in nato naravnost. Vozimo po ravnini med polji. Malo pred vasjo Grad zavijemo desno, nato takoj levo in spet takoj desno, ter nadaljujemo naravnost po robu cestišča do Pšate in naprej.

Naslednji kraj na naši poti je Poženik, nato v križišču zavijemo levo. Skozi Šmartno, Glinje in v Zalog pri Cerkljah. Za hip zapeljemo levo po glavni cesti in takoj desno, spet na manj prometno cesto. Podamo se naprej med polji in kmalu pridemo v Lahovče.

Takoj pri tabli Lahovče, pred cerkvijo, naša pot zavije desno na makedamsko pot med polji. Ko pridemo do križišča zavijemo levo (tukaj je tabla z oznako poti narobe obrnjena saj nas vodi direktno na polje). V Vopovlju zavijemo desno na cesto ter kolesarimo naprej.

Do Zgornjega Brnika in v križišču levo. Prečkamo glavno cesto in nadaljujemo vožnjo naravnost. Zavijemo desno in sledimo cesti vse do vasi Vašča in nato pridemo zopet v Cerklje na Gorenjskem. Zavijemo levo na glavno cesto in kmalu na zagledamo našo štartno točko, Turistično informativni center (TIC).

Cerkljanska kolesarska pot 1 je zelo prijetna, ne prav dolga in povsem nezahtevna. Speljana je po poteh in malo prometnih stranskih cestah ter delno po makedamski poti med polji. Celotna trasa je lepo označena (z izjemo 1 table) s svetlomodrimi tablami. Primerna je tudi za nedeljski družinski kolesarski izlet.

ZEMLJEVIDGALERIJA
 

PRENOS PDF DATOTEKE

 

Vse informacije so zgolj informativne narave. Podani podatki ter opisi kolesarskih poti in znamenitosti, se lahko razlikujejo od trenutnega dejanskega stanja in razmer. Spletni portal www.kolopot.com in njegovo vsebino uporabljate na lastno odgovornost. Lastniki spletnega portala www.kolopot.com ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki jo kolesar povzroči ali utrpi pri vožnji po predstavljenih kolesarskih poteh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>